Beheren en verduurzamen van een overheidsgebouw

Het beheren en verduurzamen van gebouwen wordt steeds complexer en tegelijkertijd belangrijker. Duurzame gebouwen creëren een gezonde werkomgeving, verminderen energieverbruik en CO2-uitstoot en besparen meer. Voor nieuwbouw gelden al strenge duurzaamheidseisen, maar voor bestaande bouw gelden deze regels nog niet. 

Kies je zelf voor verduurzaming? Zorg dat je het maximale uit jouw overheidsgebouw haalt. Optimaliseer je gebouw met Building Insight.

Één oplossing voor alle systemen

Building Insight brengt alle relevante data die in jouw gebouw gegenereerd wordt samen in één digitaal platform. Het verzamelt data uit gebouwbeheersystemen, sensoren, slimme meters, toegangssystemen, weerdata en apps van smartphones. Die informatie wordt weergegeven in één digitaal platform. Het is dé oplossing voor alle systemen waarbij de mens prioriteit is. Waar data inzichten worden en inzichten acties.

De voordelen van Building Insight voor overheidsgebouwen

De kracht van Building Insight zit in het totaaloverzicht. Combineer de verschillende modules, leg verbanden en kom tot nieuwe inzichten.

  1. Bespaar energie en water door inzicht in verbruik;
  2. Krijg inzicht in alle processen in één dataplatform; 
  3. Zet data en inzichten om in acties en optimalisaties voor jouw gebouw;
  4. Combineer inzichten van verschillende systemen om jouw pand zo optimaal mogelijk te laten werken;
  5. Werk je al samen met verschillende systemen? Wij brengen relevante informatie uit deze systemen samen, zodat hieruit nieuwe inzichten ontstaan.

Verbeter de luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit wordt onder andere bepaald door fijnstof, vocht, temperatuur en koolstofdioxide. Is de kwaliteit slecht, dan wordt de kans op concentratieproblemen, hoofdpijn, benauwdheid en andere klachten groter. Een goede luchtkwaliteit is dus van wezenlijk belang. 

Met Building Insight krijg je grip op een je binnenklimaat en volledige inzage in de luchtkwaliteit en optimalisaties. Het is geen momentopname, maar een realtime inzicht in waardes. Je weet direct waar je aan toe bent. Wordt een grenswaarde overschreden? Je krijgt direct een melding. Inzichten zijn gekoppeld aan acties waarop direct aangehaakt kan worden.

Ga slimmer om met energie en water

Ga slim om met water en energie met Building Insight Energy en Water. Met deze modules richt je processen slim in, krijg je inzicht in al je verbruik en houd jij grip op de processen in en rond je gebouw. 

Combineer modules, zoals Energy en Mobility om je processen en besparingen te optimaliseren. 

  • Krijg inzicht in de beschikbaarheid en bezetting van laadpalen;
  • Ontvang meldingen bij storingen;
  • Voorkom onnodig verbruik bij volle auto’s; 

Kortom: bespaar door efficiënt energiegebruik. 

Ook een oud pand kan duurzaam zijn met Building Insight

Een mooi voorbeeld van een duurzaam pand is Fashion For Good. Het Fashion For Good museum zit in een monumentaal gebouw uit begin 1800. Hun doel?  Duurzaamheid. Direct na het in gebruik nemen van Building Insight konden zij water en energie besparen. Zo werd een lek ontdekt, is er op elke kraan een filter geïnstalleerd en is er extra gewicht toegevoegd aan de watertanks van de toiletten, zodat er minder water gespoeld wordt. Met de hulp van Building Insight kan dus ook een oud pand duurzaam zijn!

[Lees meer over deze case]

Vraag vrijblijvend een demo aan

Denk jij dat de inzet van Building Insight een goede stap is voor jouw overheidsgebouw? Vraag dan een vrijblijvende demo aan. 

Wij nemen contact op en plannen samen een kort moment om je mee te nemen door ons dashboard. Toch geen match? Geen probleem, je zit nergens aan vast!

[Vraag de demo nu aan]

“With this help, we found out that our toilets were leaking and we were able to solve this problem within days.”

Daag ons uit!

Wat is de uitdaging van jouw organisatie?

Wij zijn benieuwd wat de uitdaging van jouw organisatie is.
Neem contact op met ons op via het onderstaande contactformulier.

Wij zijn de digitale innovatiemotor van Unica!