Geoptimaliseerde bedrijfsprocessen voor Dusseldorp BMW

Investeren in verduurzaming is voor Dusseldorp BMW erg belangrijk. De autoshowroom in Oostzaan is wat betreft duurzaamheid dan ook het beste paard van de stal; een klimaatneutraal gebouw, voorzien van zonnepanelen en de laatste technische snufjes. 

Maar hoe kan het bedrijf het optimale uit die nieuwe technieken en data halen? En wat levert dat op? Met Building Insight zocht Dusseldorp BMW het uit.

Hoe maak je data een integraal onderdeel van je bedrijfsprocessen?

Michiel Puyenbroek, manager vastgoed en projecten Dusseldorp Automotive, legt uit met welke technieken de showroom te Oostzaan is uitgerust: “We maken gebruik van vele systemen om onze vestigingen te laten draaien. Bijvoorbeeld thermische camera’s, verwarming, koeling, verlichting en beveiliging.” Het probleem? In plaats van reactief incidenten oplossen wilt Dusseldorp proactief en preventief handelen. Voor Michiel voorkomt dit dat hij veel van zijn tijd kwijt is aan versnipperde rapportages en statussen van systemen. “Maar hoe maak je data een integraal onderdeel van je bedrijfsprocessen?”

Alle data en storingen inzichtelijk, op één plek

Één dashboard waarop de status van verschillende systemen in alle vestigingen staat, dat is belangrijk voor Michiel. “Voor al onze dagelijkse zaken zijn nu innovatieve oplossingen bedacht en geïmplementeerd in het dashboard van Building Insight.” Niet alleen wat betreft brandpreventie, luchtkwaliteit en energie, maar ook als het gaat om inbraak- en terreinbeveiliging. 

“Een vestigingsdirecteur van Dusseldorp BMW moet niet met het pand bezig zijn, maar met autoverkoop. Het dashboard van Building Insight biedt mij de tool hen te ontzorgen, gebouwen preventief te beheren en gericht aan kostenbeheersing te werken.”

Beheer op afstand voor laadpleinen

De verkoop van elektrische auto’s aan klanten neemt toe, maar ook het personeel gaat in elektrische auto’s rijden. Dat betekent een grote vraag naar laadcapaciteit. “Ik wil op afstand zien welke laadpaal in storing is en die ook op afstand gelijk kunnen resetten.” Daarnaast wordt er vanuit Building Insight een bericht verzonden als een auto volgeladen is. “Dan weten wij dat we de de betreffende laadpaal voor een andere auto kunnen gebruiken, en zo optimaal met onze capaciteit omgaan.”

Temperatuursensoren in afvalbakken als brandpreventie

Binnenkort worden temperatuursensoren in de afvalbakken van de werkplaats geplaatst: “Doeken met olieresten zijn brandgevaarlijk. Het sluiten van de klep van de afvalbak is niet altijd handig, maar wel een belangrijk aandachtspunt voor de verzekeraar bij brandpreventie. Door de sensoren gaat bij het kleinste temperatuurverschil al een signaal uit, waardoor monteurs gerust kunnen werken en snel op de hoogte zijn als er iets mis is.” 

Een onafhankelijke (sparring)partner

Ook in extern contact ontzorgt Building Insight Dusseldorp BMW. Zo benaderen veel commerciële partijen Dusseldorp BMW met vragen over zonnepanelen en accu’s. “Dat we met Building Insight als onafhankelijke partij kunnen sparren is voor ons enorm waardevol. Zij stellen kritische vragen en laten het grote plaatje zien.” Bovendien worden eventuele gesprekken over het delen van data met derde partijen door Building Insight opgepakt. “Dat ontlast ons enorm. Daarnaast laat Building Insight ons zien welke ontwikkelingen er zijn en wat er met data allemaal nog mogelijk is.”

Future proof in samenwerking met Building Insight

“Een toekomstvisie die echt om gebouwbeheer gaat, daar werken we samen met Building Insight aan.” Een perfecte aanvulling voor de verduurzaming binnen Dusseldorp BMW en de exponentieel doorzettende elektrificering. In vragen en toekomstige trajecten als deze hebben we met Building Insight een fijne partner gevonden.” 

“With this help, we found out that our toilets were leaking and we were able to solve this problem within days.”

Daag ons uit!

Wat is de uitdaging van jouw organisatie?

Wij zijn benieuwd wat de uitdaging van jouw organisatie is.
Neem contact op met ons op via het onderstaande contactformulier.

Wij zijn de digitale innovatiemotor van Unica!