Building Insight | Air

Building Insight bestaat uit verschillende modules, die allemaal specifieke ruimtecondities meten. Afhankelijk van de modules die zijn geactiveerd, krijgen zowel gebruikers als beheerders via het platform gedetailleerde informatie.

De module ‘Air’ is een van de beschikbare toepassingen van Building Insight. Met deze module wordt voor elke gebouwgebruiker inzicht gegeven in de luchtkwaliteit van een ruimte. De CO2-waarde wordt daarvoor als indicator gebruikt. Door de QR-code van Building Insight | Air te scannen, ziet een gebruiker direct de actuele CO2-waarde en kan een melding worden ingesteld als de waardes boven een drempelniveau komen. Facilitair beheerders krijgen de beschikking over een dashboard met een overzicht en trends van de luchtkwaliteit in alle ruimtes die zij in beheer hebben.

Veilig binnenklimaat

Vanwege het coronavirus staat het binnenklimaat van gebouwen, en dan met name ventilatie, meer dan ooit op de agenda. Waar de aandacht in het verleden vaak gericht was op de gezondheid van het binnenklimaat, is er nu zelfs sprake van aandacht voor de veiligheid. Onvoldoende luchtverversing kan namelijk bijdragen aan het verspreiden van het coronavirus.

Het RIVM heeft hiervoor uiteraard richtlijnen opgesteld, maar helaas is de luchtverversing in veel gezamenlijke ruimten nog onvoldoende om aan die richtlijnen te voldoen. Volgens Unica zijn er drie stappen nodig om in die gevallen de luchtkwaliteit van het binnenklimaat te verbeteren: detecteren, interpreteren en aanpassen. Met de oplossing Building Insight | Air kan Unica ondersteunen bij alle bovengenoemde stappen. Building Insight | Air is direct te bestellen via onze webshop. Daarop vind je ook meer informatie over de sensor en het platform waar de oplossing uit bestaat.

Stick, scan & go

Het plaatsen van de draadloze sensor aan de wand is in een minuut gedaan en technische kennis is hiervoor niet nodig. Na de eenvoudige configuratie wordt automatisch het draadloze netwerk van KPN geactiveerd en ben je met jouw smartphone met Building Insight | Air verbonden. De app die je gebruikt is webbased. Je hoeft dus geen speciale app te downloaden op jouw smartphone.

Voor facilitair professionals is het systeem uit te breiden. Het Building Insight platform biedt de mogelijkheid om alle ruimtecondities in één overzichtelijk dashboard te kunnen analyseren. Tevens kan data beschikbaar worden gesteld om gerichte verbeteringen van ventilatiesystemen mogelijk te maken. Dit kunnen specialisten van Unica Building Services zijn, maar ook andere partijen kunnen toegang krijgen tot de gegevens.

Building Insight | Air uitproberen? Met een demoaccount is het mogelijk om het management dashboard uit te proberen. Neem contact met ons op door een mail te sturen naar buildinginsight@unica.nl, dan voorzien we je van inloggegevens voor het demoaccount.