Dataplatform

Als merkonafhankelijk integrator combineert Unica data uit verschillende bronnen om aan te sluiten bij de behoefte van de klant. Data is overal, maar het is vaak verstopt in systemen en moeilijk te bereiken. In digitalisering zien we veel potentie die blijft liggen. Met digitalisering en het creëren van smart buildings kunnen wij een significante impact hebben op de verduurzaming, energietransitie en CO2-reductie.

Op ons dataplatform komt alle relevante data samen. Het intelligente platform transformeert deze data naar waardevolle informatie. Met deze informatie kunnen wij bijvoorbeeld integrale analyses uitvoeren of verschillende dashboards ontwikkelen. Door middel van open technologieën zoals API’s (Apllication Programming Interface) kan ons dataplatform makkelijker en sneller communiceren met (externe) databronnen en applicaties van derden. In een tijdperk van globalisering, samenwerking en veranderende economische omstandigheden geloven wij in transparantie, openheid en uitwisselbaarheid. Data moet in dienst staan van mensen en beschikbaar zijn voor ons allemaal.

Partner: Microsoft

In samenwerking met Microsoft heeft het Unica Innovation Center haar dataplatform ontwikkeld. Deze digitale laag maakt gebruik van het Microsoft Azure cloudplatform. De keuze voor deze intelligente cloudoplossing maakt het mogelijk om innovatief te zijn en de nieuwste technologieën toe te passen. Samen met Microsoft kunnen wij concepten ontwikkelen voor onder andere artificial intelligence en predictive maintenance.