De juiste inzichten met een eigen dataplatform

Overzicht, inzicht en actie

Daarom is inzicht in data zo belangrijk. Data speelt een belangrijke rol bij het monitoren en aansturen van processen. Hoewel organisaties tegenwoordig enorme hoeveelheden onbewerkte data genereren en opslaan, slagen ze er vaak niet in om de mogelijke toepassingen van deze data in te zien of te benutten. Bovendien zorgt de altijd groeiende hoeveelheid data binnen organisaties voor een uitdaging om overzicht te houden. Laat staan het verkrijgen van nuttige en bruikbare inzichten.

Inzicht op uw data

Data is overal, maar het is vaak verstopt in systemen en lastig te bereiken. Als organisaties inzicht krijgen in hun data kan dat veel kansen openen die nu blijven liggen. Zo kunnen wij door digitalisering en smart buildings in te zetten een significante invloed hebben op verduurzaming, energietransitie en CO2-reductie. Daarvoor is wel overzicht en inzicht nodig wat wij bieden met de innovatie Building Insight.

Dataplatform door Unica Innovation Center

Op ons dataplatform komt alle relevante data samen. Het intelligente platform transformeert deze data naar waardevolle informatie, waarmee wij integrale analyses uitvoeren of verschillende dashboards ontwikkelen. Door middel van open technologieën zoals API’s (Application Programming Interface) kan ons dataplatform makkelijker en sneller communiceren met (externe) databronnen en applicaties van derden. In een tijdperk van globalisering, samenwerking en veranderende economische omstandigheden geloven wij in transparantie, openheid en uitwisselbaarheid. Data moet in dienst staan van mensen en beschikbaar zijn voor ons allemaal.

Samenwerking met Microsoft Azure cloudplatform

Wij gebruiken Microsoft Azure als basis van ons eigen dataplatform. Azure biedt een verzameling van technologieën en functionaliteiten voor het optimaliseren en uitbreiden van ons platform. De keuze voor deze samenwerking maakt het mogelijk om innovatief te zijn en de nieuwste technologieën toe te passen. Samen met Microsoft verkennen wij hoe we de nieuwe technologieën snel kunnen toepassen. Bovendien wordt het toevoegen van nieuwe data-gestuurde applicaties alleen maar makkelijker door de solide Microsoft Azure architectuur.

Waarom maken wij gebruik van deze cloudoplossing?

  •  Bedrijfsprocessen en data worden inzichtelijk in één platform;
  • Het platform vertaalt de data in waardevolle inzichten;
  • Hierdoor is continue verbetering mogelijk.

Data moet in dienst staan van mensen en beschikbaar zijn voor ons allemaal.

Wat is de uitdaging van jouw organisatie?

Wij zijn benieuwd wat de uitdaging van jouw organisatie is. Neem contact op met ons op via het onderstaande contactformulier.

Wij zijn de digitale innovatiemotor van Unica!