Digital Twins: de brug tussen realiteit en virtualiteit

Een Digital Twin is een virtuele kopie van de echte wereld. Deze virtuele weergave is niet alleen een digitale dubbelganger, maar gebruikt data, machine learning en het Internet of Things (IoT) om processen betaalbaarder, veiliger en gemakkelijker te maken. Wij passen deze Digital Twin-technologie met name toe om maximaal inzicht te verkrijgen en beter onderbouwde keuzes te maken. Maar hoe zit deze technologie in elkaar en wat zijn de voordelen ervan?

Wat zijn Digital Twins?

Een Digital Twin, ook wel een virtuele tweeling of digitale tweeling genoemd, is een virtuele representatie van de echte wereld. Het is in feite een virtueel model dat synchroon loopt met een installatie, proces, gedrag of objecten uit de echte wereld. Deze virtuele kopie kan worden gebruikt voor productontwerpen, simulaties, controles, optimalisaties en onderhoud. 

Digital Twins zijn meer dan enkel een virtuele weergave van de werkelijkheid. Door data, machine learning en IoT in te zetten kan deze technologie bedrijven helpen om te optimaliseren, innoveren en zelfs nieuwe diensten te bieden. Hiervoor is dus een fysiek product of proces, een virtueel product en een verbinding van data en informatie nodig. 

Waarvoor worden Digital Twins gebruikt?

Digital Twins worden ingezet door en voor allerlei bedrijven en processen. Door gebruik te maken van deze technologie kunnen we veranderingen simuleren en analyseren welke invloeden dit heeft op het fysieke object. Op die manier kunnen we een voorspelling maken van hoe het daadwerkelijke product of object zich gaat gedragen bij een verandering.  Bovendien is deze digitale tweeling goed inzetbaar voor controles, onderhoud en innovaties. 

Benieuwd hoe het gebruik van Digital Twins in de praktijk eruit ziet? Bedenk dan een product of proces wat data genereert, of waarop sensoren aan te sluiten zijn. Door gebruik te maken van deze data, machine learning en IoT kunnen we met deze interactie kansen ontdekken en prestaties verhogen!

Verbind de digitale en fysieke wereld met Digital Twin technologie. 

Digital Twins vormen de brug tussen de fysieke en de virtuele wereld. In een wereld die snel digitaliseert moderniseren de digitale tweelingen de manier waarop organisaties gegevens inwinnen en visualiseren, data integreren en informatie analyseren en uiteindelijk gebruiken. Het resultaat is verbeterde bedrijfsprocessen, minder risico’s, optimale efficiëntie en betere besluitvorming door voorspelde uitkomsten. 

Kortom

Door binnen een Digital Twin objecten en systemen in context te plaatsen en relaties te leggen, kunnen uitdagingen en vraagstukken beter en sneller opgelost worden. Heb jij ook een uitdaging waar een Digital Twin jou bij zou kunnen helpen? Laat het ons weten!

Het resultaat is verbeterde bedrijfsprocessen, minder risico’s, optimale efficiëntie en betere besluitvorming door voorspelde uitkomsten. 

Wat is de uitdaging van jouw organisatie?

Wij zijn benieuwd wat de uitdaging van jouw organisatie is. Neem contact op met ons op via het onderstaande contactformulier.

Wij zijn de digitale innovatiemotor van Unica!