Internet of Things: fysiek en digitaal verenigd

Internet of Things (IoT) is de laatste jaren één van de belangrijkste technologieën geworden. Nu we alledaagse voorwerpen, zoals auto’s, thermostaten, lampen en keuken apparaten, kunnen verbinden aan het internet is naadloze communicatie tussen mensen, voorwerpen en processen mogelijk. 

IoT, als verbindende factor tussen de fysieke en digitale wereld, helpt ons om waarnemingen te digitaliseren en hier acties en inzichten aan te verbinden. Internet of Things is dus een belangrijke technologie voor Unica Innovation Center.

Wat is het Internet of Things? 

Het Internet of Things beschrijft het netwerk van fysieke objecten - “things” - die sensoren, technologie en software hebben met als doel om te verbinden en data uit te wisselen met apparaten en systemen op het internet. Deze ‘dingen’ variëren van alledaagse huishoudapparaten tot industriële tools. Met miljarden apparaten verbonden met IoT anno nu en een almaar doorgaande groei neemt het belang van IoT ook toe. 

De verbonden, fysieke voorwerpen kunnen data delen en verzamelen met minimale tussenkomst van mensen. In een sterk verbonden wereld kunnen digitale systemen elke interactie tussen verbonden dingen opnemen, monitoren en aanpassen.
Kortom: de fysieke wereld ontmoet de digitale wereld - en werken samen met succes!

Internet of Things en Unica Innovation Center

Internet of Things helpt ons onder andere om Digital Twins in te zetten en daarmee processen betaalbaarder, veiliger en gemakkelijker te maken. Als gevolg helpt IoT ons om waarnemingen te digitaliseren, waardoor wij hier acties en inzichten aan kunnen koppelen. Het benodigde type sensor en capaciteit hangt af van jouw behoefte als klant. Wij integreren de aanwezige oplossingen met verschillende sensoren. We werken merkonafhankelijk en kunnen zo voor elke uitdaging een passende oplossing vinden.

Wij monitoren bijvoorbeeld voor een optimaal comfort in gebouwen het gebruik, de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, bezetting, lichtintensiteit en CO2 . Dit combineren wij bijvoorbeeld met water-, gas en energieverbruik, om zo tot een verduurzamings voorstel te komen.  Zo maken we afhankelijk van de toepassing, gebruik van oplossingen die snel en zonder bouwkundige ingrepen geïmplementeerd kunnen worden. Internet of Things is voor dit alles de onmisbare basis.

Kortom: de fysieke wereld ontmoet de digitale wereld - en werken samen met succes!

Neem contact met ons op

Lastig probleem of vraagstuk? We horen graag meer! Laat ons weten wat jouw uitdagingen zijn, dan bedenken we samen innovatieve oplossingen.

Wij zijn de digitale innovatiemotor van Unica!