Erasmus MC

Erasmus MC

Van het monitoren en verbeteren van de luchtkwaliteit binnen ruimtes van het Erasmus MC tot inzicht in verschillende bedrijfsprocessen. Lees de case!

Erasmus MC

Erasmus MC heeft ruimtegebruik geoptimaliseerd met Building Insight

Tijdens de corona pandemie werd langzaamaan duidelijk dat luchtkwaliteit binnen ruimtes een rol speelt in de verspreiding van het Covid-19. Zorginstellingen zoals het Erasmus MC te Rotterdam namen maatregelen om een hoge luchtkwaliteit te garanderen.

Maar hoe kan een instelling technische informatie over de luchtkwaliteit eenvoudig uitlezen en gebruiken? En hoe kunnen ze de gebruikers op de hoogte houden? Building Insight biedt de oplossing!

Luchtkwaliteit monitoren en verbeteren

De luchtkwaliteit van binnenruimtes monitoren, dat was de wens van het Erasmus Medisch Centrum toen het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus steeds belangrijker werd. Gerard de Groot, adviseur technische automatisering bij het Erasmus MC, zegt: “We zochten een meter voor de luchtkwaliteit. Eenvoudig te plaatsen, met inzicht voor ons en de gebruiker, en natuurlijk met de gebruikelijke technische informatie. Met Building Insight werd die behoefte vervuld.”

Nu hangen de CO2-meters in de verschillende ruimtes van het Erasmus MC om gegevens te verzamelen én te delen. De gegevens kunnen worden uitgelezen door gebruikers van de ruimte via hun smartphone, maar ook op afstand met het Building Insight dashboard. Daardoor kunnen gebruikers en personeel samen de luchtkwaliteit in orde houden.

Meer Building Insight modules voor Erasmus MC

Hoewel Building Insight initieel door het Erasmus MC ingezet werd om inzicht te krijgen in luchtkwaliteit, experimenteren zij nu met de andere modules.

“Op elk moment de ruimtecondities binnen het pand kennen is voor ons van grote waarde”, aldus Gerard. Niet alleen zien ze nu effecten van klimaatregeling, ook voor met het monitoren van de bezetting zijn kansen. Deze gegevens zijn ook beschikbaar voor andere facilitaire diensten. Denk aan inzicht in bezetting van ruimtes en de voordelen daarvan voor het reserveren van vergaderruimtes en het aansturen van de schoonmaak.

Gerard ziet de belangstelling voor deze en dergelijke toepassingen in de markt toenemen: “De beschikbaarheid van flexwerkplekken is zo’n volgend vraagstuk waar organisaties meer mee te maken krijgen. Nu meten we dit nog via netwerkactiviteit, maar daar liggen kansen voor Building Insight!”

Wij zijn de digitale innovatiemotor van Unica!

Ontwerp en realisatie door