Fashion for Good

Fashion for Good

De weg naar het duurzaamste monumentale pand van Nederland. Het Fashion for Good museum gaat ervoor! Lees in deze case alles over onze bijdrage.

Fashion for Good

Het Fashion For Good museum wordt het duurzaamste monumentale gebouw in Nederland

Monumentaal en duurzaam? Het zijn woorden die je niet gauw samen in een zin zult horen. Want een monumentaal pand kan toch niet duurzaam zijn? Wel dus, met behulp van Building Insight!

Hoe realiseer je duurzaamheid in een pand uit begin 1800? En hoe behaal je de ambitieuze doelen voor een pand passend bij de visie van Fashion for Good? Je leest het hier! 

Vier spelers, één doel: duurzaamheid

REDEVCO is een bedrijf dat in vastgoed investeert en gebouwen managet. In een pilot van 1,5 jaar wilden zij ontdekken hoe en waar er verduurzaamd kan worden in 7 panden om tot een integraal plan te komen. Ook het Fashion for Good museum behoort tot deze pilot. 

Fashion for Good heeft als doel om de mode industrie duurzamer te maken. In hun permanente expositie tonen zij alle initiatieven die binnen deze industrie worden genomen in het kader van duurzaamheid. Het pand waarin de expositie zich bevindt kan dan niet achterblijven. 

Daar werken REDEVCO, Fashion for Good, Smartvatten en Building Insight aan samen.

“With this help, we found out that our toilets were leaking and we were able to solve this problem within days.” - Property Manager REDEVCO

De rol van Building Insight in een duurzaam pand

Building Insight voegt een digitale laag aan het gebouw toe. Maar, een oud pand betekent weinig tot geen technologie. Hoe pakken we dat aan?

Stap 1. Het installeren van verschillende sensoren, waaronder watermeters, energiemeters, klimaat sensoren en temperatuursensoren.

Stap 2. De data samenbrengen op één platform, zodat we kunnen begrijpen hoe het gebouw gebruikt wordt, hoe het gebouw daarop reageert en hoe het beter kan. 

Stap 3. Actie ondernemen op basis van de inzichten om het gebouw te verduurzamen. 

Het resultaat van de samenwerking

Binnen korte tijd werd er bijvoorbeeld al een waterlek ontdekt: een melding over hoog verbruik in de nacht wees op een toilet dat 24/7 doorliep. Het vinden en oplossen van dit probleem bespaart 80 liter water per uur, 2000 liter per dag.

Een mooi begin, maar om naar het meest duurzame monumentale pand van Nederland te gaan, moet meer gebeuren. 

Samen met Smartvatten creëren we inzichten over watergebruik, om consumptie te verminderen en samen te bouwen aan een duurzamere toekomst. Ook Fashion for Good zet zich in; zo is op elke kraan een filter geïnstalleerd en is extra gewicht toegevoegd aan de watertanks van de toiletten zodat er met minder water gespoeld wordt. 

Naast het reduceren van het waterverbruik zetten we ons nu in om het energieverbruik flink te verminderen. Voor duurzaamste monumentale pand in Nederland!

Meer informatie over Building Insight, klik hier!

Wij zijn de digitale innovatiemotor van Unica!

Ontwerp en realisatie door